U weet vast wel dat er in de veelgebruikte  Powerproject single-user client, maar 1 persoon tegelijk een powerproject (.PP) bestand kan openen. Hierdoor ontstaan er vaak veel onderling net iets anders ingerichte gelijksoortige projectbestanden (.PP’s). Het is dan vaak lastig om deze bestanden met elkaar te vergelijken.

Maar weet u ook dat er een vrijwel identieke  Powerproject Enterprise multiuser versie is waarbij meerdere personen tegelijkertijd  met hetzelfde projectenbestand kunnen werken.

Powerproject Enterprise levert u een aantal belangrijke voordelen op, waarbij gedacht kan worden aan:

 • efficiënter werken omdat alle hulpmiddelen, resources, codebibliotheken, kalenders, views, voor alle projecten hetzelfde zijn en eenduidig functioneren.
 • al uw projecten zitten overzichtelijk in een boomstructuur en kunnen voortdurend met elkaar vergeleken worden.
 • uw resources en hulpmiddelen zijn overal beschikbaar in het project-portfolio en de onder of overbezetting ervan is direct portfolio-breed inzichtelijk.
 • u kunt uw projectkosten, inkomsten en cash flow in uw gehele portfolio managen.
 • uw projectgebruikers kunt u hele specifieke rechten geven, zowel op bepaalde projecten, als op bepaalde functies.
 • voor elk soort gebruiker/viewer kunnen eigen weergaves worden gemaakt die zich alleen tot de benodigde onderdelen en detailniveau beperken
 • vanaf meerdere werklocaties (en zelfs via een browser, bij gebruik van de add-ons Site Progress en Web Access) kan door de diverse gebruikers de voortgang worden geregistreerd.

Een praktijkvoorbeeld van het mulituser gebruik

Hieronder is geprobeerd om met een praktijkvoorbeeld het multiuser gebruik bij  Powerproject Enterprise tot de essentie terug te brengen. Er zijn hier twee verschillende gebruikers ingelogd, Jan en Moniek, en zij bekijken in dezelfde database nu dezelfde hulpmiddelen view (met ieder iets andere instellingen).

Moniek gaat hieronder inloggen en alleen een apart gedeelte van de database (een samenvatting in de projectview) nl. Bouw openen. Dit kan alleen met Enterprise projecten. Je zou bijv. ook 5 project managers ieder hun eigen project in het projectportfolio tegelijkertijd kunnen laten openen en bewerken. Ze werken dan nog steeds samen en gebruiken dezelfde resourcepools. Dus ziet elke project manager ook in realtime wie waarop ingezet wordt en wat de portfolio-brede (over)bezetting of onderbenutting is.

Veilige robuuste SQL-server databases

Veel toonaangevende bouwbedrijven adopteren een portfolio management benadering van hun projecten.  Powerproject Enterprise maakt het mogelijk om meerdere en/of grootschalige projecten te managen vanuit een enkele database. Deze database is meestal een MS SQL-server database en is heel robuust, veilig en betrouwbaar. Alle MS SQL-server versies worden ondersteund.

We merken tot onze vreugde dat er inmiddels meerdere van onze klanten/bedrijven overgestapt zijn van de  Powerproject single-user omgeving naar de  Powerproject Enterprise multiuser versie.

Mogelijk aanvullende software tools

Indien er voor Powerproject  Enterprise multiuser gekozen wordt kan er ook gebruik gemaakt worden van de apart te verkrijgen aanvullende software tools zoals:

 • Time Sheet (voor online urenregistratie, onkostenregistratie) ,
 • Project Browser (voor online bekijken van de planningen en invoeren van voortgang),
 • Site Progress (voor invoeren van voortgang via PDA, en binnenkort ook als APP via tablet of smartphone),
 • Archive Manager (voor veilig en snel archiveren van al uitgevoerde en afgeronde projecten/jaren).

Samenvattend:

Powerproject Enterprise is een krachtige project management software oplossing ontworpen voor de grotere bouwprojecten.  Powerproject Enterprise stelt een team van planners in staat om tegelijkertijd aan hetzelfde project te werken. Het verschaft u een beter overzicht over uw projecten en planningen dan mogelijk is bij het gebruiken van de gewone versie van  Powerproject.

Interesse, demonstratie, offerte?

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in een overstap van de gewone single user clients naar een  Powerproject Enterprise omgeving met multiuser clients dan willen wij u daar graag meer over vertellen. U zult zien dat een overstap geen hoge extra kosten met zich mee brengt. Natuurlijk is het ook mogelijk dat we een en ander voor u demonstreren, op afstand, maar ook on-site op uw bedrijf.

Download onze uitgebreide Nederlandse fullcolour Powerproject Enterprise brochure

Bel ons op (030-2729976) of mail ons (nl-info@elecosoft.com) of vul ons contactformulier in.