Vacatures

Software Trainer / Consultant

Elecosoft ontwikkelt geïntegreerde software en bijbehorende diensten voor de wereldwijde architectuur-, engineering- en bouw industrie. De software is ter ondersteuning van verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw, van architectuur, ontwerp en visualisatie, engineering, bouw- en gebouwbeheer en onderhoud. Op dit gebied is Elecosoft niet alleen de specialist maar ook marktleider in Europa.

Onze software wordt gebruikt bij klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Verenigde Staten en de Benelux. Ze wordt ingezet op spraakmakende bouwprojecten, zoals: het OCC gebouw in Den Haag, het nieuwe RIVM hoofdkantoor in Utrecht, de Zalmhaventoren in Rotterdam, maar ook internationaal: The Shard in Londen, Hong Kong International Airport, The Reichstag Dome in Berlijn, en het Jumeirah Park in Dubai.

In totaal heeft Elecosoft wereldwijd circa 250 medewerkers in dienst. De activiteiten van Elecosoft zijn voornamelijk gevestigd in Europa met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en kantoren in Zweden, Duitsland, België, Verenigde Staten en uiteraard in Nederland.

In Nederland is het belangrijkste Elecosoft product het zeer uitgebreide Powerproject pakket. Powerproject is software voor project- en resourcemanagement, waarmee elk bedrijf, van eenmanszaak tot wereldwijde onderneming, wordt voorzien van optimale grip op projecten en resources. Met de vele modules en functies kunnen wij elke projectorganisatie optimaal ondersteunen!

Onze cultuur? Informeel & Ondernemend. Daarnaast stimuleren we persoonlijke ontwikkeling. We hebben vrijheid en zelfstandigheid hoog in het vaandel staan. Dát is Elecosoft!

Functieomschrijving

Binnen de bouw- en softwarebranche ben je als Trainer / Consultant de spil tussen Powerproject van Elecosoft en haar gebruikers. Met jouw kennis van de bouw en van software oplossingen ondersteun je jouw collega’s. En voer je ook zelfstandig commerciële trajecten uit gericht op activiteiten zoals: het geven van trainingen en het ondersteunen van gebruikers op gebied van consultancy & support.

 • Je geeft trainingen, presentaties en workshops.
 • Je voert intakegesprekken en adviseert gebruikers.
 • Op vragen van klanten reageer je adequaat en draag je zorg voor een heldere communicatie en coördinatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve en commerciële ondersteuning van jouw collega’s.

Functie-eisen

Om de functie van Software Trainer / Consultant te kunnen beoefenen beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante werkervaring (pré).
 • Je hebt affiniteit met de bouw- en softwarebranche.
 • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent energiek, proactief en secuur.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Dit zijn je directe collega’s

Je komt terecht in een enthousiast en gedreven team. Je karakter en persoonlijkheid vinden wij daarom ook erg belangrijk. Je vindt het prettig om verantwoordelijkheid te krijgen en je haalt energie uit je werk. Je weet je technische kennis perfect te combineren met een commerciële instelling. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je vind het leuk om te denken in oplossingen!

Ons aanbod

In deze functie als Allround Software Consultant / Trainer krijg je volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen en ideeën in te brengen binnen de organisatie. Daarnaast:

 • Een afwisselende functie voor 40 uur per week bij een snelgroeiend bedrijf.
 • Een marktconform maandsalaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Een car allowance, laptop en telefoon van de zaak.
 • De mogelijkheid voor het volgen van cursussen.
 • Interessante doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.
 • Leuke en enthousiaste collega’s om je heen!

Solliciteren?

Heb jij interesse in deze functie? Solliciteren kan via LinkedIn, onze website www.elecosoft.nl, of je kunt een mail sturen naar bjorn.schrauwen@elecosoft.com

Voor vragen kun je ook contact op nemen met Bjorn Schrauwen 0318-210004 of 06-41130634